Pennut - Pups

Oletko kiinnostunut Boerboel pennusta?

Ihan alkuun kannattaa pitää mielessä että et voi ostaa rekisteröityä Boerboel pentua. Kun olet ostamassa pentua rekisteröidyistä ja appraisaleissa käyneistä vanhemmista, kasvattajan tehtävänä on aina antaa pennun matkaan syntymätodistus. Kasvattaja toimittaa pentueen syntymätodistukset valitsemaansa rekisteröintiyhdistykseen (yleensä sinne missä koirat on rekisteröity). Tarvitset syntymätodistusta myöhemmin appraisaleissa jotta saisit rekisteröityä oman Boerboel pentusi. (Yleensä aikaisintaan 12kk ikäisenä voi Boerboelin viedä appraisaleihin.) Boerboel arvioidaan ulkonäkönsä perusteella (ja luonteensa esimerkiksi BI:n appraisaleissa) appraisaleissa. Koiran tulisi saada 75% jotta sen voisi rekisteröidä. Jos koira saa enemmän kuin 85% pistettä, se on oikeutettu erilliseen "siitosrekisteriin".

Toiseksi, harkitse tarpeitasi, onko sinulla aikaa ja jaksamista hoitaa koiraa koko sen elämän ajan? Haluatko pennun vai aikuisen koiran? Uroksen vai nartun? Etsitkö jalostukseen sopivaa koiraa, vahtikoiraa vai kumppania ja leikkikaveria lapsillesi? Onko sinulla ja perheelläsi tarpeeksi aikaa sosialistaa ja kouluttaa Boerboelisi kunnolla? Onko sinulla kotona riittävästi tilaa ja turvallinen kasvuympäristö suureksi kasvavalle kovan vahtivietin omaavalle rodulle? Onko sinulla aidattu piha tai oletko valmis aitaamaan pihasi ennen pennun tuloa? Laadukas koiranruoka ei ole ilmaista, oletko valmis maksamaan pentusi laadukkaasta ruokinnasta jopa yli 100 euroa kuukaudessa?

Yritä saada niin paljon tietoa rodusta ja rotumääritelmästä kun vaan pystyt juttelemalla kasvattajien ja rodun harrastajien kanssa. Vieraile useilla kasvattajilla jotta näkisit heidän jalostuskoiransa omin silmin ja vieraile appraisaleissa jotta voisit nähdä monia rodun edustajia samassa paikassa samaan aikaan.
Älä epäröi kysyä kysymyksiä.

Pyydä aina nähdä pennun syntymätodistus sekä vanhempien rekisteröintitodistukset (ne yleensä sisältävät arviointipisteytyksen), molempien vanhempien terveystutkimukset geneettisesti perinnöllisistä sairauksista (esim. lonkista, kyynäristä, nartuilla emättimen liikakasvusta, silmäsairauksista). Tarkista aina tuonti- ja vientirajoitukset mikäli et osta kotimaasta pentua.

Viimeisenä muttei vähäisempänä: Hyväksy se tosiseikka että täydellistä Boerboelia ei vielä ole syntynyt. Jos olet tehnyt "kotitehtäväsi" ja noudattanut edellä olevia neuvoja ja olet varma että sinulla tulee olemaan elinikäinen suhde valitsemasi koiran kanssa, niin olet löytänyt TÄYDELLISEN BOERBOELIN!

Jos päädyt ottamaan Boerboelin meiltä, nämä on hyvä pitää mielessä:

Kaikilla meidän pennuillamme on elinikäinen palautusoikeus ja kasvattajan tuki. On kuitenkin hyvä pitää mielessä että jos koira on valmiiksi ongelmainen, kouluttamaton ja/tai agressiivinen, sitä ei välttämättä pysty uudelleensijoittamaan vaan useimmiten tämmöisen yksilön kohdalla koiran lopettaminen on ainoa oikea ratkaisu.

Pennut luovutetaan mikrosirutettuina, asianmukaisesti madotettuina (2,4,6 ja 8 viikkoisina) sekä eläinlääkärin tarkastamina pentupaketin kera.

Pentujen syntymätodistus tulee Hollannista (Boerboel Foundation) sekä WBBA:lta ja kaikki pennut myydään ensisijaisesti lemmikiksi ilman jalostusoikeutta, ellei kyseessä ole sijoituskoira.

Luovutusikäiset pennut tulevat olemaan tottuneita käsittelyyn, normaaleihin kodin ääniin, kaiken ikäisiin lapsiin, vieraisiin ihmisiin sekä muihin koiriin.

Jotta oikea pentu pääsisi sille sopivaan kotiin, emme anna omistajan valita itse pentuaan vaan me valitsemme pennulle oikeanlaisen omistajan. Tämän takia onkin tärkeää kertoa millaista koiraa on etsimässä, mihin harrastuksiin, mihin käyttötarkoitukseen ja myös se oma osaaminen sekä asuinolosuhteet. 

Pennun väri ja/tai koko ei saa olla valintakriteeri mutta toiveita toki kuunnellaan.

Alustavia varauksia otetaan vastaan ennen pentujen syntymää, lopulliset varaukset tehdään kun pentue on syntynyt ja nähdään sukupuolijakauma. Tällöin maksetaan myös varausmaksu. Jos pentujen kasvaessa näyttää siltä, ettemme löydä sopivaa pentua juuri sinulle, varausmaksu voidaan siirtää johonkin tulevaan samantasoiseen pentueeseen. 

Emme varaa tai luovuta pentuja tapaamatta henkilökohtaisesti potentiaalisia kotiehdokkaita!

Pentuja ei myydä tai luovuteta osamaksulla ja varatun pennun tulee olla maksettu kokonaisuudessaan ennen 6 viikon ikää. Loppumaksun puuttuessa ennen luovutusta, siirretään pentuvaraus seuraavaan pentueeseen. 

Kaikkien kasvattajien rodusta riippumatta pitäisi pystyä seisomaan omien pentujen, jalostukseen valitsemiensa koirien ja valitsemiensa linjojen takana ja taata se, etteivät kasvata tarkoituksella luustosairaita tai muuten viallisia pentuja. Mikäli rodussa esiintyy luustosairauksia, kaikki eettiset kasvattajat korvaavat kasvattamansa vialliset pennut. 

Tästä syystä kaikilla meidän pennuillamme on aina ollut ja tulee olemaan, terveystakuu.

TERVEYSTAKUU

Jos koirassa ilmenee kahteen ikävuoteen (24kk) mennessä perinnöllinen vika: lonkat huonommat kuin D, kyynärät huonommat kuin 2, polvet huonommat kuin 2 tai sairaus: HUU/DM/CMR1/psykomotorinen epilepsia -sairas, tai sydänsairaudet, joka olennaisesti vaikuttaa koiran käyttöominaisuuksiin, on ostaja oikeutettu saamaan korvaava samantasoinen pentu jostain muusta tulevasta pentueesta.